Black Cherry

O wszystkim - dla wszystkich

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

#1 2009-01-24 22:01:58

Ikisa

Zainteresowany

Punktów :   
Styl?: Emo pod różową kołdrą
Skąd?: Sundsvall
Wiek?: 15? 16 w lutym

Romansidła!

Czyli książki o miłości, a jak.
Czytaliście czy raczej uważacie że to głupota?
Akurat teraz czytam książki Anniki Thor. Chyba jedyna seria jaką przeczytam po szwedzku xD

Wypowiedzcie się!

Jakiś randomowa złota myśl... LOLxD xD

#2 2009-01-24 22:08:15

Lilala

Zapchlony spamer

Punktów :   

Re: Romansidła!

Romansidła mogą być,a le nie romanse xD Raz będąc na działce przeczytałam kawałek (z nudów, ofc x)) Harlequina (jakby kto nie wiedział - wydawnictwo wydające romanse, często dołączane do gazet takich jak 'naj', 'przyjaciółka' itp ;P), bo leżał na wierzchu... Nie czytałam początku, tylko skakałam po stronach, ale zakończenia i tak były najlepsze xD Coś w stylu, że facet wrócił do babki, a ona na niego twardo spojrzała, ale w końcu mu uległa i postanowili mieć trójkę dzieci xD No heloł, nawet w brazylijskich telenowelach tego nie ma xD

"Rzućmy Umartwienia,
Szybko Zmierzajmy Do Ukrytego Piękna Spokojnej Krainy Ogrodu...

... W skrócie R.U.S.Z. D.U.P.S.K.O!..."
xD

#3 2009-01-24 22:29:35

Ikisa

Zainteresowany

Punktów :   

Raz będąc na działce przeczytałam kawałek

Łeh, już myślałam że chodzi ci o "Słodkie Kuzynki". Nie wiem czemu.

Ja raczej preferuję takie w stylu Candy Candy. Czyli ze nie robią nic, a samo pocałowanie to zbrodnia. Ale muszę też mieć nastrój do takich, bo inaczej się zanudzę.

#4 2009-01-24 22:38:53

Lilala

Zapchlony spamer

Punktów :   

Aśka, ty to masz w ogóle same brudne myśli... że 'samo pocałowanie to zbrodnia', jaaasne, a "Słodkie Kuzynki" to pierwsza rzecz o której myślisz xD

Faktycznie, jeśli jest odpowiedni nastrój to można się nieźle najarać faktem, że ktoś kogoś pocałował, ale teraz w obecnych seriach, książkach i czymkolwiek innym to każdy ma z każdym dziecko, a co to jest w kontraście do samego całowania? xD

"Rzućmy Umartwienia,

xD

#5 2009-01-24 22:44:08

Ikisa

Zainteresowany

Punktów :   

Sorry nie wiedziałam że czytałaś jakieś inne romansidło na działce. Ale nie skojarzyłam na jakiej.

Wiesz, dlatego takie książki gdzie się tylko całują są raczej starej daty. Muszą pasować do swojej epoki. Zobacz że takiego "Zmierzchu" nie przeczytam za żadne skarby. Film mnie odstraszył. No bo sorry, samo całowanie w 21 wieku? Dziwnie to wygląda, w dodatku że oboje mają po 17 lat.
A w tych starej daty, dziewczyna w wieku 13 lat przeżywa swą pierwszą miłość więc nie ma mowy o rozmnażaniu sie, bo wtedy gwałt nie był taki popularny.

Ostatnio edytowany przez Ikisa (2009-01-24 22:46:03)

#6 2009-01-24 23:01:39

Lilala

Zapchlony spamer

Punktów :   

Ikisa napisał:

wtedy gwałt nie był taki popularny

OMG xD Ty jak coś walniesz to normalnie zwykle leżę na podłodze xDD

Prawda jest taka, że gwałt zawsze był i będzie, a to przez to, że człowiekowi zostało coś ze zwierzęcia, przez co zamiast pohamować swoje potrzeby zniża się do poziomu takiego zwierzęcia i robi co mu każe instynkt...

No, ale co do romansideł. To, że w 'Zmierzchu' się całowali, jak widać, zawiodło ciebie, bo liczyłaś, że w filmie 13+ pokażą sceny w których pokażą jak uprawiają seks. No cóż, powiem ci, że w książce też niczego takiego nie było, ale jakoś nie byłam szczególnie zawiedziona, bo chyba w życiu ma się mimo wszystko inne priorytety xD

"Rzućmy Umartwienia,

xD

#7 2009-01-24 23:06:16

Ikisa

Zainteresowany

Punktów :   

O luudzie, czy ty zawsze tak musisz mnie do zboka porównywać? Chodzi mi o to że fajnie jest poczytać o tym jak dziewczynę całuje facet, po czym ona go z liścia i od perwersów wyzywa.

Nie nie chodziło mi o seks w filmie. Zawiodłam się że ona nie umarła, bo wtedy miałam taki nastrój żeby główna postać umarła i nie zmartwychwstawała.
No i książka którą obecnie czytam dzieje się podczas 2 światowej więc zawsze jest ten dreszczyk emocji. Jakby to było samo romansidło to bym nie wypożyczyła kolejnych 3 części.

Ostatnio edytowany przez Ikisa (2009-01-24 23:08:26)

#8 2009-01-24 23:19:19

Lilala

Zapchlony spamer

Punktów :   

Ikisa napisał:

Zawiodłam się że ona nie umarła, bo wtedy miałam taki nastrój żeby główna postać umarła i nie zmartwychwstawała

Wiem, że można mieć EMO-nastrój. Wiem, że można mieć doła, zły nastrój. Wiem, że można mieć nastrój na sprzątanie. Wiem nawet, że można mieć nastrUj. Ale twoje nastroje są co najmniej dziwne xD

Tiaa, często się tak dzieje, że główna postać umiera, ale nigdy do końca, bo zawsze jakoś się cudownie odradza... Ale w ''Zmierzchu" chodziło właśnie o finałową scenę poświęcenia i pokonanie żądzy poprzez miłość, no! ;P A ty juz chcesz, żeby każdy umarł xD

"Rzućmy Umartwienia,

xD

#9 2009-01-26 15:50:24

Haruka-chan

Całkiem wkręcony

4385274
Punktów :   
Styl?: Tak troszku gothic-lolita x3
Nastawienie do życia: optymistyczne x3
Skąd?: mam wiedzieć?
Wiek?: Szesnaście. Buahahaha! >:D

Możecie mi tu zmierzchu nie spoilerować? >_< Jeszcze nie wiedziałam!
Dziękuję! xD

Co do romansideł... KOCHAM! xD
A najbardziej te z serii "Romanse sprzed lat". Są świetne xD Uwielbiam te bale, niuanse, sranse itdp.

Moją ukochaną serią jest "Saga o ludziach lodu", autorstwa Margit Sandemo. Tai-chan coś o niej wie, gdyż zaczęła ją czytać, ale wymiękła (seria ma 47 tomów) xD To nie tylko zwykłe romansidło, to tak zwany romans historyczny z elementami fantastycznymi: demony, z raz czy dwa pojawił się Szatan, po za tym Lucyfer (Lucek i Diabeł to nie jedna i ta sama osoba), czarne anioły, pierwotni bogowie i Tengel Zły. Ach! Zapomniałabym o najważniejszym! *leje się po głowie* Czarownice! Całe mrowie czarownic! I to nie takich Bab-Jag w podeszłym wielu (z wyjątkiem niejakiej Hanny), Ale pięknych, młodych i niebezpiecznych nimfomanek, takich jak Sol, ulubiona bohaterka Tai-chan xD Dla tych, co są wytrwali, polecam całą serię, ale dla takich co to nie mają czasu ani chęci, najlepsze będzie pierwsze 13 tomów.

To ja już zrobiłam reklamę, a teraz serdecznie dziękuję za uwagę i polecam się na przyszłość ^^

- Powiedz "d*pa".
- a mogę po starogrecku?

#10 2009-01-26 17:26:51

Tai

Admin

9217658
Punktów :   
Styl?: Swój
Nastawienie do życia: Pesymistka
Skąd?: Szwecja
Wiek?: Szesnaście

Możesz mi tu nie bruździć na reputację? ><" Czytałam, bo czytałam ale to twoja wina xD 
Hmm... Romanse? Nie. Dziękuję, postoję. Nudne, krew się nie leje, rąk sobie nie urywają, nóg nie odcinają. Nuuudy. Nie ma co robić, tylko się zastanawiać, czy ona na pewno jest dziewicą i czy pan A będzie się pojedynkował z panem B o panią C. *odruchy wymiotne*

Hey... I want to see your smile... Again and again...

#11 2009-01-27 09:08:15

Haruka-chan

Całkiem wkręcony

4385274
Punktów :   

Na jaką reputację, Tai-chan? xDD

- Powiedz "d*pa".
- a mogę po starogrecku?

#12 2009-01-27 15:38:28

Tai

Admin

9217658
Punktów :   
Styl?: Swój
Nastawienie do życia: Pesymistka
Skąd?: Szwecja
Wiek?: Szesnaście

Na moją reputację! Reputację ADMINA! Krwawej, bezdusznej SADYSTKI! Nic ci to nie mówi? *łyp*

Hey... I want to see your smile... Again and again...

#13 2009-01-27 16:20:39

Haruka-chan

Całkiem wkręcony

4385274
Punktów :   

Hmm... coś tam mi się o uszy obiło... >.>

- Powiedz "d*pa".
- a mogę po starogrecku?

#14 2009-01-29 10:36:58

Samara

Moderator-kanibal

Punktów :   
Styl?: indywidualny
Nastawienie do życia: pesymistyczne
Wiek?: 16

Romansidła? Nie, nie, nie, nie, nie, nie. Ble fuj.
Nie przetrzymałabym dłuuuuugiej książki, ciągnącej się w nieskończonoooość, której zakończenia można się już dawno domyślić, a sama akcja i tak się paskudnie ciągnie.
Choć, jeśli z fragmentami erotycznymi, to czemu nie? Przynajmniej to by się przeczytało...

In nineteen sixty-eight An eleven year old girl named Mary Bell Killed four year old Martin Brown. Two months later, strangled Brian Howe. Mary Bell, child from hell. Where are you now? Are you doing well?

#15 2009-01-29 11:16:40

Der Tote

Gadatliwy

Punktów :   
Styl?: jaki jest, taki jest
Nastawienie do życia: optym., lekko zdystansowane
Skąd?: Wołomin
Wiek?: XVI

Ale że same fragmenty, czy książkę z ciekawości by dojść do tej jakże ciekawej puenty? xD

Stopka forum

RSS