O wszystkim - dla wszystkich
Każdy kto oglądał anime musi mieć jakieś, które lubi najbardziej ^^ Jeśli nie możecie się zdecydować, to możecie podać parę tytułów. No i najlepiej, żeby jakoś uzasadnić swój wybór odpowiedzią na pytanie "dlaczego ta manga/to anime, a nie inna/inne?"...
Za najlepszy shonen, za ładną kreskę, postacie o wyjątkowym charakterze i osobowości (czy to nie to samo? xD), za świetną akcję, posunięcia i rozgrywki uważam Death Note ^^
Ulubionym yaoicem jest zdecydowanie Junjo Romantica. Jak już powiedziała Haruka, to anime ma fabułę, co się często nie zdarza w yaoicach xD No i na dodatek nikt nie jest jakiś paranormalny, nie ma dodatkowych mocy czy coś. Po prostu sam sex xD I przede wszystkim uczucia, bo w żadnym shojo nie będzie tyle wyznań co w Junjou Romantica ^^
Za najlepsze shojo uważam zdecydowanie Ouran High School Host Club. Nie było dużo całusów, czy ściskania się, ale przede wszystkim duzo humoru, ciekawych postaci, gdzie każda miała inną przeszłość, a mimo to każda była do siebie podobna w jakiś sposób. No i wątek Haruchi&KażdyChłopakZKlubu xD
macie swoje top ten, top five albo chociaż top three? ^^
Ostatnio edytowany przez Lilala (2009-01-23 23:37:27)
"Rzućmy Umartwienia,
Szybko Zmierzajmy Do Ukrytego Piękna Spokojnej Krainy Ogrodu...
... W skrócie R.U.S.Z. D.U.P.S.K.O!..." xD
Najlepszy shonen? Stanowczo Death Note oraz Hellsing ^^
Shoujo... Ouran xDDD
I to tyle. Bleacha i Naruto czytam i/lub oglądam jak mi się chce xD
O tak.. Death note jest boski ^^
właśnie mi się przypomniało, że filmu nie dobejrzałam XDDDD nvm.
Sukisyo i Kateikoyushi Hitman Reborn.
Moje ublubione XD
A ja z kolei oglądałam film Death Note'a (jeśli to nie jest nie zgodne z regulaminem, a chyba linki do skanów, anime i innych rzeczy łamiących prawa autorskie nie są tu zabronione, to tu jest: link... lista japońskich filmów i przewijamy niżej na literkę 'D' ^^)... ale nie był tak fajny ;/ Jakoś Japończycy nie umieją grać ;/
Mam też znajomych co bardzo często oglądają azjatyckie filmy i jeśli o to chodzi, to koreańscy aktorzy są najśliczniejsi, aż że tak powiem, przesłodzenie śliczni... Z kolei taiwańskie filmy mają dobrą technologię jeśli chodzi o robienie filmów (speszyl effect itp ;P)... Tak więc please, nie zrażajcie się przez ten film do DN xD
No, a żeby nie było tak totalnego offa, to powiem, że ostatnio spodobało mi się Code Geass. Wielu mówiło mi, że jest podobne do Death Note'a, i faktycznie dwaj przyjaciele są największymi wrogami... (hueh, jakby Raito i l byli przyjaciółmi, no, ale -.-')... Jednakże główne postacie różnią się od tych ded nołckich. Np. taki Lelouch na prawdę ma serce w przeciwieństwie do Raito-kuna xD
"Rzućmy Umartwienia,
Szybko Zmierzajmy Do Ukrytego Piękna Spokojnej Krainy Ogrodu...
... W skrócie R.U.S.Z. D.U.P.S.K.O!..." xD
Całkiem wkręcony
A moje ulubione animce to:
1. One Piece! (muszę założyć gdzieś jakiś wątek o tym xD)
2. Junjou Romantica
3. Death Note (chociaż manga fajniejsiejsza x3)
4. Bleach
5. Ouran Highschool Host Club (bo to klasyk już jest xD)
Całkiem wkręcony
Zmieniam ranking!
1. niezmiennie ONE PIECE
2. Jigoku Shoujo - zajebioza *__* To trzeba obejrzeć, wierzcie mi!
3. Junjou Romantica ^/////^
4. Death Note
5. Bleach